Algemeen

Buiten het ziekenhuis komt een reanimatie ongeveer 125 keer per week voor. Gelukkig is er meestal (>75%) al iemand gestart met reanimeren, voordat de ambulance er is. Dat zal mede te danken zijn aan de instructies van de meldkamer aan de melder. De ambulance is er overigens gemiddeld binnen 8 minuten. Helaas komt het nog relatief weinig voor dat er een AED is aangesloten (<65%) en duurt dit in 75% van de gevallen langer dan 6 minuten. Dit zijn cijfers van een paar jaar oud. Waarschijnlijk is de situatie de afgelopen 2 jaar iets verbeterd en zal er de komende jaren meer verbetering plaatsvinden. Dit is vooral te danken aan veranderingen bij de meldkamer, de opkomst van HartslagNu en alle inspanningen van de Hartstichting en haar Reanimatiepartners.

De gemiddelde leeftijd ligt ongeveer op 65 jaar. Het overgrote deel van de slachtoffers is man, namelijk ongeveer 70%. Ook ongeveer 70% van de reanimaties vindt plaats in de thuissituatie, dus niet op een openbare plek.

Category: Algemeen

Load More

HartslagNu is een landelijk platform waar mensen geregistreerd staan, die kunnen en willen reanimeren wanneer dit nodig is. Deze mensen worden burgerhulpverleners genoemd. Bij een (mogelijke) reanimatie worden burgerhulpverleners opgeroepen om naar het slachtoffer te gaan en te gaan reanimeren totdat de professionele hulpverlener er is. De oproep om te gaan reanimeren vindt automatisch per sms of app plaats.

HartslagNu heeft als wens om in heel Nederland een 6-minutenzone te realiseren. Het platform is ontstaan vanuit een samenwerking met HartslagNu, HartveiligWonen, de Hartstichting, het Rode Kruis, GGD GHOR en Ambulancezorg Nederland.

Category: Algemeen

Load More

Als burgerhulpverlener ben je verzekerd via de gemeentelijke collectieve vrijwilligersverzekering.

Load More

 

AED-beheerder

Wij vragen je het liefst een keer per maand te kijken of de AED en de kast nog goed werken. Ook vragen wij om de kast schoon en netjes te houden.

Wanneer jouw AED bij een alarmering wordt opgeroepen, dan ontvang je een sms-bericht waarin je verzocht wordt om te controleren of de AED daadwerkelijk gebruikt is. Is dit het geval, dan vragen wij je dit te melden bij de eigenaar of bij ons.

Load More

Vanaf 1 januari 2018 kunnen de gemaakte kosten voor het weer inzetbaar maken van een AED doorgeven worden aan de Regionale Ambulancevoorziening (RAV). De RAV vergoed deze kosten dan aan de eigenaar van de AED.

Category: AED-beheerder

Load More

Nee, jammer genoeg kan dit niet. Het is belangrijk dat de opgegeven AED altijd aanwezig is op een vaste plek waar de burgerhulpverleners op ieder moment bij kunnen. Daarom kunnen AED’s die in een auto of binnen in huis liggen, niet aangemeld worden.

Ook is het mogelijk om je AED thuis in een buitenkast te hangen, zodat deze wel beschikbaar is. Je kunt je AED dan registreren in het netwerk van HartslagNu. Wij denken graag met je mee hoe we je AED 24/7 beschikbaar krijgen. Neem gerust contact met ons op.

Klik hier om je AED aan te melden.

Category: AED-beheerder

Load More

Goed om te horen dat je de AED beschikbaar wilt stellen voor de burgerhulpverleners. Om de AED aan te melden vragen we je een account aan te maken bij HartslagNu.

Als je geen scholingsgegevens in dit account invult, word je niet opgeroepen voor reanimatiemeldingen. Je krijgt dan enkel de rol als AED-beheerder. Dit houdt in dat je een SMS ontvangt wanneer de AED is meegenomen in de alarmering van HartslagNu met de vraag of je de AED wilt controleren. Als je een account hebt aangemaakt, dan kun je inloggen via deze link om rechtstreeks de AED aan te melden.

Category: AED-beheerder

Load More