Mijn naam is Robert Pels Rijcken, ben geboren in 1956, gehuwd en heb drie kinderen.  Ik heb Biologie in Wageningen gestudeerd en ben sindsdien werkzaam als Toxicoloog. Op dit moment werk ik bij een laboratorium in Den Bosch, waar ik onderzoek doe naar de veiligheid van chemische stoffen en geneesmiddelen voor mens en milieu. In Zeist woon ik sinds 2003. Al ver voor die tijd, toen mijn kinderen nog jong waren, heb ik leren reanimeren. In eerste instantie kinder-reanimatie, via de kinderopvang, maar later ook ‘volwassen’-reanimatie (daar zit inderdaad verschil tussen). Via de jaarlijkse herhaling-cursussen ben ik betrokken geraakt bij het initiatief tot oprichting van de Stichting Hartslag Zeist.  Vanaf het begin van dit initiatief tot nu als bestuurslid hoop ik dat onze activiteiten gaan bijdragen aan het ‘vergroten van de overlevingskans bij een hartstilstand’, want het kan iedereen overkomen. Hoe en wat we gaan doen leest u op deze website. Laat ons weten of ook u meedoet.