Een AED, Automatische Externe Defibrillator (AED) is een levensreddend apparaat waarmee het hartritme van iemand met een hartstilstand kan worden hersteld.

Al geruime tijd zijn wij bezig met het in kaart brengen van alle aanwezige AED’s in de gemeente Zeist. Hiervoor hebben wij verschillende oproepen in de media gedaan en vele bedrijven en organisaties aangeschreven met de vraag of zij in het bezit zijn van een AED.

De overlevingskans is het grootste wanneer binnen 6 minuten de juiste hulp is gestart. Hoe sneller een AED wordt ingezet bij een hartstilstand, hoe groter de kans op overleven. De aanwezigheid van een AED kan dus daadwerkelijk het verschil maken tussen leven en dood.

We veel reacties gehad op onze oproepen, maar zijn er nog niet. Op dit moment hebben we nog weinig kennis over de aanwezige AED’s in de kernen Austerlitz, Bosch en Duin, Den Dolder en Huis ter Heide. Wij zijn ervan overtuigd dat er nog meer AED’s aanwezig zijn in onze gemeente waar wij niet van op de hoogte zijn.

Via ‘Kaart AED’s‘ kun je zien welke AED’s op dit moment bij ons bekend zijn. Weet je ergens nog een AED te hangen? Laat het ons dan weten door het formulier in te vullen onder de kaart.

Ben je zelf in het bezit van een AED? Meld deze dan aan bij HartslagNu. Jouw AED kan dan worden ingezet wanneer er een reanimatie plaatsvindt in de buurt. Het is sinds 1 januari 2018 bij wet geregeld dat de ambulancediensten de kosten voor de inzet van een AED vergoeden. Organisaties met een AED in de provincie Utrecht kunnen de kosten vergoed krijgen via de RAVU.

Categorie├źn: Stichting