Nadat de oprichtingsakte op woensdag 22 augustus jl. is ondertekend bij de notaris is de oprichting van Stichting Hartslag Zeist een feit.

Sinds mei van dit jaar wordt er door een aantal inwoners van de gemeente Zeist hard gewerkt aan het opstarten van de Stichting Hartslag Zeist. Deze stichting heeft twee hoofddoelen: zorgen voor een dekkend netwerk van burgerhulpverleners en voor een dekkend netwerk van 24/7 toegankelijke Automatische Externe Defibrillatoren (AED’s).

De overeenkomsten waarmee de gemeente Zeist aangesloten wordt bij het systeem van HartslagNu worden volgende maand ondertekend. Inwoners van de gemeente Zeist kunnen zich nu al aanmelden bij HartslagNu wanneer zij over een geldig reanimatiecertificaat beschikken. Als iemand een hartstilstand krijgt, kan regionale meldkamer Ambulancezorg (MKA) via een bericht op de mobiele telefoon de ingeschreven burgerhulpverleners alarmeren. Een burgerhulpverlener kan namelijk vaak nog eerder dan de professionele hulpverlening ter plaatste zijn en de reanimatie opstarten. Hoe sneller er gestart wordt met reanimeren, hoe groter de kans dat een slachtoffer het overleeft.

De komende tijd zal de stichting in alle kernen van de gemeente Zeist zich gaan richten op het werven van burgerhulpverleners en het in kaart brengen van alle reeds aanwezig AED’s. Veel bedrijven, verenigingen en stichtingen hebben een AED in hun bezit, maar deze zijn buiten openingstijden vaak niet toegankelijk. De stichting wil deze AED’s zoveel mogelijk naar ‘buiten halen’ in een buitenkast, zodat deze 24/7 toegankelijk worden.

 

Categorieën: Stichting