Stichting Hartslag Zeist is in augustus 2018 opgericht door een aantal inwoners uit de gemeente Zeist. Dit heeft het mogelijk gemaakt dat inwoners uit de gemeente Zeist opgeroepen kunnen worden via het landelijke oproepsysteem van HartslagNu. Wanneer 112 wordt gebeld, stelt de meldkamer Ambulancezorg vast of het om een mogelijke hartstilstand gaat. Als dit het geval is, ontvangen de burgers die het dichtstbij het slachtoffer zijn automatisch een alarmoproep. Zij starten met de reanimatie totdat de professionele hulpverlening het overneemt. Dit verhoogt de overlevingskans van het slachtoffer aanzienlijk. Sinds dat het mogelijk is dat inwoners uit de gemeente Zeist opgeroepen kunnen worden is dit al meer dan 50 keer gebeurd.

De stichting heeft als doel gesteld om voor de gehele gemeente een dekkend netwerk van zowel burgerhulpverleners als 24/7 toegankelijk AED’s te bewerkstelligen. Om dit doel te behalen hebben we extra menskracht nodig in de vorm van bestuursleden én vrijwilligers. Hiervoor hebben we twee vacatures geplaatst in de vacaturebank van de vrijwilligerscentrale Zeist. Klik op de vacature voor meer informatie:

Lijkt het je wat om je in te zetten voor een ‘Hartveiliger’ gemeente Zeist? Neem dan contact met ons op door een mail te sturen naar info@hartslagzeist.nl. Hopelijk tot snel!

Categorieën: Stichting